/
Mat & Dryck /
Järnvägsrestaurang











Luzette - öppnar på fredag den 3 oktober.
Har i dag avnjutit god mat på ett fint brasserie vid Stockholms centralstation.
Luzette som är namnet har en matsal, en bar, en uteservering och en butik för bl a hämtmat.
Jag fick med mig hem kyckling med siciliansk caponata och chevrésmör.
Björn Wallentin är restaurangchef. Jonas Bohlin är mannen med tidlöst koncept som skapat interiören.
Känns trevligt med ”riktig mat” i krokarna när man är på resande fot eller på väg hem från jobbet.
Det är inte Stureplan, men lokalen är vacker från 1800-talet med fantastiska pelare och högt i tak.
En fin stationskrog, väl värt ett besök.
Vad sägs om sotad lax med muscatpumpa, delikatessgurka, hummervinegrette och laxrom,
och rominkokt persika med mascarponecrème, frystorkade hallon och hallonsorbet?