/ Mat & Dryck /

Järnvägsrestaurang

Luzette - öppnar på fredag den 3 oktober. 
 
Har i dag avnjutit god mat på ett fint brasserie vid Stockholms centralstation. 
Luzette som är namnet har en matsal, en bar, en uteservering och en butik för bl a hämtmat. 
Jag fick med mig hem kyckling med siciliansk caponata och chevrésmör. 
 
Björn Wallentin är restaurangchef. Jonas Bohlin är mannen med tidlöst koncept som skapat interiören. 
Känns trevligt med ”riktig mat” i krokarna när man är på resande fot eller på väg hem från jobbet. 
 
Det är inte Stureplan, men lokalen är vacker från 1800-talet med fantastiska pelare och högt i tak. 
En fin stationskrog, väl värt ett besök. 
 
Vad sägs om sotad lax med muscatpumpa, delikatessgurka, hummervinegrette och laxrom,  
och rominkokt persika med mascarponecrème, frystorkade hallon och hallonsorbet?  
Kommentarer (2)
Luzette / brasserie / desserter / förrätter / pressträff / rotisseriet / svenska brasserier / varmrätter