/ Barn /

Ninjago

Lego har nyligen släppt Ninjago, masters of Spinjitzu. Vilken hit det blev direkt hos mina barn. De har redan bestämt sig för att vara syskon även i leken, Kai (Eldens Ninja) och Nya (- Eldens syster). Ligger kanske nära till hands när man redan är inne i kampsportens värld, karate.

/ Allmänt /

Lurar

Önskelurar på väg. . . från WeSC (Bongo). Fungerar bra både till musik och att svara i telefon med.

/ Film/Böcker /

Blood

Avslutade helgen i går med att se på Blood diamond. Amerikansk drama från 2006 med Leonardo DiCaprio. Filmen handlar om Solomon som förs bort från familjens gård och tvingas arbeta på diamantfälten. Archer som spelas av DiCaprio är yrkesmördare och smugglar dessa blodsdiamanter.
Jag tycker filmen var bra men samtidigt lite jobbig att se, den var inte snäll, med vetskapen att det faktiskt finns i verkligheten. Då fördes mina tankar till forskaren Zimbardo som på 70-talet utförde en test på utvalda elever som fick agera fångar och fångvaktare. Hela experimentet urartade och fick avbrytas vilket påvisade att fullt friska, normala studenter ”omvandlades” till det som omgivningen och miljön påverkar dem till, och hur det påverkade deras psyke.