/ Allmänt /

Morsgrisar är vi allihopa

Ja mä, å du mä. . .

I bland undrar man om det kan ligga genetiskt att känna något speciellt för just mormor, i vårt fall. Både jag och min bror tyckte väldigt mycket om vår mormor, även om jag tror att det var något extra speciellt med just oss, mormor och jag. Om min bror nu också kände likadant, så lyckades hon fullt ut.
Det var till henne man vände sig i alla väder. Jag flyttade till och med hemifrån till min mormor. Hon skulle bl a lära mig sina konststycken inom matlagning men tyvärr kom vi inte så långt. . .
Hon var verkligen en sådan där riktig krutmormor eller popmormor som vi även kallade henne, som klädde sig i jeans! rökte pipa! bar snusnäsduk och bjöd med syjuntegänget på båtturer.
Nu har då även mina barn blivit lika mormorgrisar allihop. Den äldsta har redan kört flytta hemifrån tricket till mormor, nu börjar även den yngsta tjata om samma sak.
För visst är det något speciellt med mormor och mammor för den delen (ja farmor också kanske, men det låter inte lika mysigt på något vis).

Tack mor/mormor, för att du finns för oss.

/ Allmänt /

Fotografiska. . . I dag blev det ett besök...

spm_a0105 (MMS)

Fotografiska. . . I dag blev det ett besök på Fotografiska, en samlingsplats av foton av bl a Lennart Nilsson och Annie Leibovitz, en bildupplevelse med avslut på fiket. Personligen skulle jag önskat att man förutom de specifika fotograferna tagit lite gott och blandat även från den stora uppsjö fantastiska bilder som finns, att välja ut den bästa från de bästa så skulle det vara mer ultimat.

/ Allmänt /

iPhone 4

Först till kvarn. Försäljningen startade vid 00:00:01 i natt och folk köade utanför butikerna. Det orkade inte jag. Men har nu beställt en, men det kommer väl att ta minst en månad innan den kommer om jag tippar rätt. Min nuvarande telefon har några år på nacken och den börjar ta ut sin rätt så det är dags för en ny och då kändes iPhone naturligt då jag även arbetar i Mac-miljö. Men är det verkligen en telefon? Den har två kameror, en på framsida och en på baksidan, med Retina-skärm som ska vara bättre än någonsin, man ska väldigt enkelt kunna växla mellan olika program, filma egna videor i HD-format, ta vackra bilder med 5-megapixelkameran med LED-blixt. . .