/ Mat & Dryck /

Järnvägsrestaurang

Luzette - öppnar på fredag den 3 oktober. 
 
Har i dag avnjutit god mat på ett fint brasserie vid Stockholms centralstation. 
Luzette som är namnet har en matsal, en bar, en uteservering och en butik för bl a hämtmat. 
Jag fick med mig hem kyckling med siciliansk caponata och chevrésmör. 
 
Björn Wallentin är restaurangchef. Jonas Bohlin är mannen med tidlöst koncept som skapat interiören. 
Känns trevligt med ”riktig mat” i krokarna när man är på resande fot eller på väg hem från jobbet. 
 
Det är inte Stureplan, men lokalen är vacker från 1800-talet med fantastiska pelare och högt i tak. 
En fin stationskrog, väl värt ett besök. 
 
Vad sägs om sotad lax med muscatpumpa, delikatessgurka, hummervinegrette och laxrom,  
och rominkokt persika med mascarponecrème, frystorkade hallon och hallonsorbet?  
Kommentarer (2)
Luzette / brasserie / desserter / förrätter / pressträff / rotisseriet / svenska brasserier / varmrätter
/ Allmänt / Barn /

Fotbollstjejer

Säsongens sista match. 
 
Den slutade med förlust tyvärr. Men vi som var med och hejade fick i allafall njuta av solen. 
Sedan rullade vi vidare hem till min bror för lite häng med kusiner och en god middag. 
Det hade varit skönt med en helgdag till. . . 
/ Allmänt /

Följeslagare

Rundade av lördagen med middag hos min väninna. 
Det var både gott och mysigt. 
 
Annars har vi lagt mycket tid på dessa små sällskapsdjur. 
Det är tungt att se sina underbara vänner må dåligt och all problematik kring det. 
Deras tid med oss går mot sitt slut. . . Det gör ont i hjärtat.